Zajęcia rozwojowe

Główną działalnością naszej Fundacji są korepetycje. Ale cały czas zastanawiamy się czy korepetycje są potrzebne? I czy są przede wszystkim konieczne? Czy każdy lub większość młodych ludzi musi z nich korzystać w swoim szkolnym życiu choć raz? I jak temu zaradzić aby tak nie było?

TO PROSTE.

Trzeba zacząć wcześnie.

Naturalne procesy, jakim podlega dziecko w okresie wczesnoszkolnym, a w szczególności proces rozwojowy dziecka pozwalają na jego stymulację w kierunku kształtowania kompetencji kluczowych. Do nich należą:

 porozumiewanie się w języku ojczystym;

 porozumiewanie się w językach obcych;

 kompetencje matematyczne i podstawowe kompetencje naukowo-techniczne;

 kompetencje informatyczne;

 umiejętność uczenia się;

 kompetencje społeczne i obywatelskie;

 inicjatywność i przedsiębiorczość;

 świadomość i ekspresja kulturalna.

A powyższe ma wpływ na poznawanie świata, nabywanie podstaw wiedzy, które w procesie nauki szkolnej procentują łatwiejszym przyswajaniem wiedzy, umiejętnością uczenia się w różnych formach nauki indywidualnych jak i grupowych, znajomość podstawy zagadnień realizowanych w późniejszym czasie w ramach podstawy programowej w procesie szkolnym……przykłady można by mnożyć. Czyli rozwój kompetencji kluczowych u dzieci może mieć wpływ na to, żeby potem KOREPETYCJE NIE BYŁY POTRZEBNE.

A zatem w ofercie naszej Fundacji musi znaleźć się miejsce na tego typu zajęcia!

W związku z powyższym zapraszamy do naszego KIDS COOL CLUB!!!!!

Zatem będziemy zastanawiać się czy :

– milion dolarów zmieści się w moim pokoju?

– może to morze?

– czy bogaty jest naprawdę bogaty i nie musi nic robić?

– dokąd chodzi jeż i wilk?

– można mieć własny peryskop?

– dlaczego lodówka chłodzi i czy może ogrzać moją szkołę?

– król zawsze miał koronę i siedział na tronie?

– można zjeść „desert” i zwiedzić „dessert”?

– rolka po papierze toaletowym może stać na biurku?

Oprócz tego cyklicznie organizujemy gry miejskie o tematyce historycznej , tropimy zwierzęta w lesie, chodzimy na grzybobranie, odwiedzimy w pracy naszego Pana Prezydenta (Wójta, Burmistrza), razem zjemy pizzę, dla mamy przygotujemy ciasto i tacie zawiążemy krawat.

Raz w tygodniu przez godzinę zgodnie z ustalonym harmonogramem realizujemy zajęcia z wszystkich obszarów kompetencji kluczowych. Oczywiście bardzo nam zależy aby dzieci ROBIŁY a nie tylko SŁUCHAŁY zatem wszystkie zajęcia realizowane będą w formie zabawy. Grupy 4-10 osobowe będą dobierane wiekowo w przedziale 6-8 lat i 9-11 lat.

A w wakacje klub przeistoczy się w super zajęcia świetlicowe!

Zapraszamy.

Zapisy i informacje pod numerem telefonu: 692 743 109.

Opłaty:

-100 zł za miesiąc (zajęcia raz w tygodniu 1h)