Stacjonarne wsparcie edukacji domowej

Stancjonarne wsparcie edukacji domowej

Nauka w domu ma sporo zalet. Rodzice mogą wspomagać i kontrolować proces nauczania swojego dziecka. Ale to co najfajniejsze to możliwość dopasowania materiału do zainteresowań dziecka, nauka indywidualna pod osobiste jego preferencje oraz elastyczny czas nauki. Mamy pełną dowolność w sposobie przekazywania wiedzy taką jak najbardziej odpowiada jego dziecku. Co ważne rodzic nie ma dziennika, nie wystawia ocen i nie zadaje prac domowych. Dziecko ma sporo czasu wolnego dla siebie, który może poświęcić na realizowanie swoich pasji. Powyższe jest niemal niemożliwe w tradycyjnej szkole.

Edukacja domowa ma również kilka minusów. To przede wszystkim brak kontaktu z rówieśnikami. Dla wielu z nas to właśnie szkoła przywołuje najpiękniejsze wspomnienia, związane z czasem spędzonym z przyjaciółmi, szkolnymi wycieczkami. Poziom wiedzy dziecka również często jest uzależniony od poziomu wiedzy jaką posiada rodzic. Czasami trudno jest realizować wsparcie dziecka w nauce pracując na etacie w sposób stacjonarny.

Działając na rzecz edukacji dzieci i młodzieży zachęcamy do tej formy nauki, szczególnie w czasie po okresie nauki zdalnej, która nastręczyła naszym pociechom zaległości w nauce co będzie miało odbicie po powrocie do szkoły proponowanej przez państwowy system edukacji. Zatem ich nadrabianie w czasie dostosowanym do potrzeb dziecka bez stresu i gonitwie za oceną w dzienniku jest chyba najlepsza formą przyjmowania wiedzy oraz przygotowania się do rocznego egzaminu.

Zatem proponujemy zajęcia edukacyjne dla dzieci i młodzieży z każdego przedmiotu i na każdym poziomie edukacji w dwóch formach do wyboru:

Stacjonarne wsparcie w nauce poprzez zajęcia w małych grupkach (do 5 osób) z naciskiem na podejście indywidualne preferencje uczestników z każdego przedmiotu w wymiarze 3 godzin raz w tygodniu. Zajęcia będą oparte na podstawie programowej z wykorzystaniem elastycznych zabawowych zajęć z przedmiotu, z którym Państwa pociecha nie radzi sobie najlepiej .

Stacjonarne zajęcia w Państwa domu raz w tygodniu w wymiarze 3 godzin z dziećmi do 6 klasy podstawówki wspomagające naukę każdego przedmiotu.

Cena za zajęcia stacjonarne:

• w naszym punkcie szkoleniowym: 55zł/h (płatne w abonamencie miesięcznym),
  • u Państwa w domu : 75zł/h (płatne w abonamencie miesięcznym)

Indywidualne wsparcie stacjonarne zawsze realizujemy na naszych korepetycjach (więcej informacji w zakładce Korepetycje na +)